Քոլեջի երկրորդ կուրսի ուսանողների <<Զբոսաշրջային ռեսուրսներ>> առարկայի մարտի 16-20-ի  հանձնարարություններ

 Թեմա ՝<<Պար>>

Դասի շրջանակներում կդիտվի Հանրային Առաջին ալիքի կողմից նկարահանված <<Հայրենեան>> հաղորդաշարի, <<Պար>> հաղորդումը։ Հաղորդման բովանդակությունը <<Պար>>-ի  և նրա ազդեցությունը Հայկական մշակույթի և նրա յուրօրինակ զարգացման մասին է։ Ֆիլմից առաջ կտրվի հարցաշար, որի պատասխանները սովորողը հնարավորություն կունենա տալ ֆիլմի ուշադիր դիտման  ընթացքում։ Ստորև ներկայացված է հարցաշարը․

    <<Պար>> հաղորդման հարցաշարը

  1. Մ․թ․ա․ I դարում, ի՞նչ է գրում հայկական պարի մասին Պլուտարքոսը։
  2. Ո՞րն է հեթանոսական շրջանից մինչ այսօր տարածված, ամենանշանավոր հայկական պարը։
  3. Ի՞նչ տեղեկություններ է տալիս հայկական պարի մասին Մ․ Խորենացին։
  4. Ինչպե՞ս են ներկայացված պարը ժայռապատկերներում։
  5.  Ինչպիսի՞ խորհրդանիշ ուներ հայկական պարերում <<խոյը>>։
  6. Ինչպիսի՞ նշանակություն ուներ տարազը հայկական պարում։
  7. Ի՞նչ խորհրդանիշեր ունեին հայկական տարազում  <<կարմիրը>> և <<կապույտը>>։
  8. Ի՞նչ է խորհրդանշում <<Ետ և առաջ>> քայլերը՝ հողագործական և ռազմական պարերում։
  9. Ի՞նչ նշանակություն ունի պարի ընթացքում ձայնարկությունը։
  10. Ինչպիսի՞ նշանակություն ձեռք բերեց պարը XX-րդ դարում։

Հարցերի պատասխանները տեղադրե՛ք բլոգներում և ուղարկեց ինձ իմ էլ․ հասցեին (s.tamazyan@mskh.am) մարտի 16-20-ի ընթացքում։

21768618_133173943990712_4292359614834131769_o

Քոլեջի երկրորդ կուրսի ուսանողների <<Զբոսաշրջային ռեսուրսներ>> առարկայի մարտի 16-20-ի  հանձնարարություններ

 Թեմա ՝<<Գինի>>

Դասի շրջանակներում կդիտվի Հանրային Առաջին ալիքի կողմից նկարահանված <<Հայրենեան>> հաղորդաշարի, <<Գինի>> հաղորդումը։ Հաղորդման բովանդակությունը <<Գինու>>  և նրա ազդեցությունը Հայկական մշակույթի և նրա յուրօրինակ զարգացման մասին է։ Ֆիլմից առաջ կտրվի հարցաշար, որի պատասխանները սովորողը հնարավորություն կունենա տալ ֆիլմի ուշադիր դիտման  ընթացքում։ Ստորև ներկայացված է հարցաշարը․

    <<Գինի>> հաղորդման հարցաշարը

  1. Ինչի՞ց են գինի ստանում։
  2. Ինչու՞ էր տան տերն առաջինը գինի խմում՝ հյուր ընդունելիս։
  3. Հայաստանի ո՞ր շրջաներն էին առավել նպաստավոր գինու ստացման համար։
  4. Գինին ինչպե՞ս է ներկայացված Աստվածաշնչում և Կտակարանում
  5.  Գինին Ուրարտուում
  6. Խաղողն արվետում և ճարտարապետության մեջ։
  7. Որտե՞ղ և ինչպե՞ս են պատրաստում գինի։
  8. Գինին Արենիում։
  9. Գինին և առևտուրը։
  10. Գինին և տուրիզմը։
  11. Գինին և լեզվակազմությունը։
  12. Ինչպե՞ս գինի ըմպել։

Հարցերի պատասխանները տեղադրե՛ք բլոգներում և ուղարկեց ինձ իմ էլ․ հասցեին (s.tamazyan@mskh.am) մարտի 16-20-ի ընթացքում։

cabernet

 

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

Блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

Создайте свой веб-сайт на WordPress.com
Начало работы
%d такие блоггеры, как: